fałszywe ogórki małosolne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2 szt
  • czosnek

    3 szt
  • koperek

    1 pęczek
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ogórki umyć obrać pokroić wzdłuż na niezbyt grube paski czosnek utrzeć z solą i posmarować nim ogórki ułożyć na półmisku i suto posypać świeżym posiekanym koperkiem pozostawić na 30 minut aby się surówka przemacerowała tak przyrządzamy ogórki zwykle w kwietniu lub maju .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja23 08.12.2011 20:00
ciekawe oszukaństwo:))
agata1722 01.12.2011 13:07
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat