Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fale Dunaju

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 sztuka
mąka 2 szklanki
jajko 6 sztuk
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2-3 łyżki
jabłka 3 sztuki
Krem do Tiramisu
posypka czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Fale Dunaju

Kroki postępowania

1
1. Blachę należy wysmarować masłem i obsypać bułka tartą.
Krok 1 - Fale Dunaju foto
2
2. jabłka obieramy i kroimy w kawałki.
Krok 2 - Fale Dunaju foto
3
3. Margarynę ucieramy razem z cukrami dodając po jednym żółtku. Kiedy masa będzie puszysta dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubijamy pianę i delikatnie mieszamy ją z resztą masy.
Krok 3 - Fale Dunaju foto
4
4. Połowę wykładamy na blachę. Do pozostałej dodajemy kakao i mieszamy. Ciemną masę również wykładamy na blachę na ciasto jasne. Wykładamy jabłka delikatnie je wbijając w ciasto.
Krok 4 - Fale Dunaju foto
5
5. Pieczemy około 50 minut.
Krok 5 - Fale Dunaju foto
6
6. N upieczone i wystudzone ciasto wykładamy przygotowany według przepisu na opakowaniu krem.
Krok 6 - Fale Dunaju foto
7
Całość obsypujemy wiórkami czekoladowymi.
Krok 7 - Fale Dunaju foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.02.2014 22:11
Dobre ciasto.
monisia1977 01.12.2012 12:03
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak