Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Falafelki z ciecierzycy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 30 dag
czosnek 3 ząbki
cebula 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
szpinak świeży 10 listków
sezam 4 łyżki
olej 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Falafelki z ciecierzycy

Ciecierzycę gotujemy do miękkości, odcedzamy studzimy. Do malaksera dodajemy posiekana natkę, czosnek , pokrojoną cebulę , liście szpinaku . Miksujemy dodajemy ciecierzycę ,sezam i sól do smaku . Jeszcze raz miksujemy. Z masy formujemy kuleczki smarujemy je olejem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 20 min w 200 stopniach .Podajemy an ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 18.01.2013 11:29
pomysłowe :)
iwa643 18.01.2013 09:02
wegetariańskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak