Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

EXTRA KANTYCZKA

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl
margaryna 1,5 paczki
jaja 8 szt
cukier puder 2 szkl
mak suchy 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżka
kakao 2 łyżki
biszkopty okrągłe 2 paczki
dżem morelowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: EXTRA KANTYCZKA

Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodając po jednym żółtku.Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec delikatnie mieszamy z ubitą pianą z białek. Ciasto dzielimy na 3 równe części. Do pierwszej dodajemy kakao, do drugiej 2 łyżki mąki, do trzeciej mak. Na tortownicę wykładamy ciasto makowe, potem biszkopty i cienką warstwę dżemu, następnie ciasto kakaowe, ponownie biszkopty i dżem. Na wierzchu układamy ciasto białe. Pieczemy w temperaturze 180 aż się zarumieni. Upieczone ciasto można polać dowolną polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anula 23.11.2012 12:15
Polecam jest pyszne to ciacho
reniatka 20.11.2012 14:55
rewelka!
Anna169Hosz 20.11.2012 13:15
Interesujący przepis.
Elżbieta17 20.11.2012 11:29
super:)
miszelka 20.11.2012 11:03
Wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak