Eton mess z kiwi i domowymi bezami

Ifa

Eton mess z kiwi i domowymi bezami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    250 ml
  • cukier puder

    2 łyżki
  • śmietan fix

    1
  • kiwi

    4
  • bezy

    4 duże, domowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Śmietankę ubij z cukrem pudrem i usztywniaczem na sztywno. Przygotuj 7 kieliszków lub pucharków. Do każdego na dno wyłóż śmietankę, ok. 2-3 łyżek. Pozostaw trochę śmietany do wyłożenia na górę deseru.

2. Kiwi obierz i 3 sztuki pokrój w kostkę, a jedno w plasterki. Do kieliszków nałóż na warstwę śmietany kiwi, na to pokruszone bezy i resztę śmietanki. Dekoruj plasterkami kiwi i resztkami bezy. Można od razu zajadać.

Przepis na domowe bezy: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/369783/domowe-bezy.html

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
W poszukiwaniu inspiracji 15.12.2015 19:58
Mojemu mężczyźnie na pewno by smakował :) Musze kiedyś go przygotować :)
Iwusia 14.12.2015 23:15
ale pyszny deserek
krokus 14.12.2015 21:50
wygląda obłędnie
ada.la 14.12.2015 18:45
pyszny torcik
ania2610 14.12.2015 17:58
wspaniały deserek!
adelajda 14.12.2015 17:29
pyszny deser
kloruś 14.12.2015 16:59
chętnie bym zjadła takie pyszności ;)
Łukasz15 14.12.2015 15:03
Wygląda pysznie
Ada-Gaba 14.12.2015 13:48
ciekawy deserek
slodkieniebo 14.12.2015 12:12
Wygląda zjawiskowo ! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat