eskalopki w winie marsala

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    4 łyżki
  • sznycle cielęce

    8 plastrów
  • sól

    do smaku
  • sok z cytryny

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • wino

    1/4 (marsala)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać olej na dużej patelni.Sznycle włożyć na patelnię i w najwyższej temperaturze obsmażać 2—3 minuty z obu stron na kolor złoto- brązowy.Po usmażeniu oprószyć solą i pieprzem, wyjąć z patelni i trzymać w cieple.Z pozostałości po smażeniu i zwiną marsala przygotować sos. Olej zlać, wino wlać do gorącej patelni, zagotować i mieszając nieco wygotować, oddzielając pozostałości ze smażenia od dna patelni.Dodać sok cytrynowy.Doprawić trochę solą i pieprzem.Wmieszać do sosu masło przy użyciu trzepaczki. Sznycle polać sosem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat