eskalopki cielęce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    40 dkg
  • sok z pomarańczy

    1 szt
  • skórka z pomarańczy

  • pomarańcza

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    1,5 łyżki
  • miód

    1 łyżka
  • śmietana

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • imbir mielony

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i osuszamy kroimy na 4 plastry i lekko rozbijamy,solimy obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na rozgrzanym maśle,następnie przekładamy do płaskiego rondla i utrzymujemy w cieple.Na patelnie z masłem dajemy pozostałą mąkę i dokładnie mieszamy dodajemy imbir,otartą skórkę i sok z 1 pomarańczy,miód i mieszamy gotujemy i wlewamy do mięsa przykrywamy i dusimy na małym ogniu 30 min.Pod koniec duszenia wlewamy śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 25.05.2011 10:45
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat