Energetyczna kasza manna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    5 łyżek
  • mleko 2 %

    1 szklanka
  • żurawina suszona

    2 łyżki
  • migdały blanszowane

    2 łyżki
  • syrop cukrowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko podgrzewamy w małym rondlu. Do ciepłego dodajemy syrop barmański i kaszę manną. Całość podgrzewamy cały czas mieszając, by nie powstały grudki. Gdy kaszka zrobi się gęsta, przekładamy ją do miski. Posypujemy żurawiną i posiekanymi migdałami.
W poszukiwaniu inspiracji
Użyłam syropu barmańskiego o smaku czekoladowo-rumowym, ale można użyć orzechowego lub waniliowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 18.02.2016 15:29
smaczne śniadanie
tobi1989 18.02.2016 12:48
Na pewno doda dużo energii :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat