Empanady polsko-meksykańskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    30 dag
  • masło

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżki
  • banan

    1 sztuka
  • jabłko

    1 sztuka
  • czekolada gorzka

    1/2 tabliczki
  • sok z cytryny

  • cukier puder

  • cynamon Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Empanady polsko-meksykańskie foto
Banana i jabłko pokroić w drobna kostkę, dodać cukier i skropić sokiem z cytryny. Kolejno dodać pokruszoną drobno czekoladę, wymieszać.
Krok 2 - Empanady polsko-meksykańskie foto
Masło roztopić, ostudzić. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty (moje miały ok. 5 cm/5 cm), posmarować masłem. Najlepiej na środek nakładać trochę farszu.
Krok 3 - Empanady polsko-meksykańskie foto
Założyć i zlepiać rogi i brzegi, tak aby powstały trójkąty. Posypać je pudrem i cynamonem. Piec przez ok. 15 min. w piekarniku nagrzanym do 190°C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kloruś 19.12.2014 12:15
Bardzo apetyczna propozycja :)
idealme 16.12.2014 11:00
ciekawy pomysł
olkaaa 16.12.2014 08:31
świetny pomysł
Zdzisław 16.12.2014 07:50
takie potrawy bardzo lubię
IlonaAlbertos 15.12.2014 23:56
Smakowity pomysł.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat