Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Empanady polsko-meksykańskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 30 dag
masło 1 łyżka
cukier 2 łyżki
banan 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
czekolada gorzka 1/2 tabliczki
sok z cytryny
cukier puder
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Empanady polsko-meksykańskie

Kroki postępowania

1
Banana i jabłko pokroić w drobna kostkę, dodać cukier i skropić sokiem z cytryny. Kolejno dodać pokruszoną drobno czekoladę, wymieszać.
Krok 1 - Empanady polsko-meksykańskie foto
2
Masło roztopić, ostudzić. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty (moje miały ok. 5 cm/5 cm), posmarować masłem. Najlepiej na środek nakładać trochę farszu.
Krok 2 - Empanady polsko-meksykańskie foto
3
Założyć i zlepiać rogi i brzegi, tak aby powstały trójkąty. Posypać je pudrem i cynamonem. Piec przez ok. 15 min. w piekarniku nagrzanym do 190°C.
Krok 3 - Empanady polsko-meksykańskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 19.12.2014 12:15
Bardzo apetyczna propozycja :)
idealme 16.12.2014 11:00
ciekawy pomysł
olkaaa 16.12.2014 08:31
świetny pomysł
Zdzisław 16.12.2014 07:50
takie potrawy bardzo lubię
IlonaAlbertos 15.12.2014 23:56
Smakowity pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak