Ekspresowy sos do pizzy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecier pomidorowy

    1 szkl.
  • czosnek

    2 ząbki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyzeczka
  • sól

    1/4 łyżeczki
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki dodajemy przecier pomidorowy (najlepiej z kartonika), sól, cukier, zioła, szczyptę pieprzu oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy by składniki się połączyły. Gotowym sosem smarujemy spody do pizzy. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JOANNA16 20.05.2013 08:32
super, też czasami taki robię
jozefinach 11.12.2012 12:45
Takiego nigdy nie robiłam, muszę wypróbować.
mufinka79 30.11.2012 19:41
Dziękuję :)
Lemon 29.11.2012 20:27
pycha
Konczi 29.11.2012 20:24
robię bardzo podobny
Monika111 29.11.2012 20:24
Pycha! :)
Poison1988 29.11.2012 19:41
robię podobnie :) faktycznie szybko i smacznie!
Ola1984 29.11.2012 19:24
ja dodaję keszcze ketchup i oliwę - jest bardziej kwaskowy i słodki zarazem.
Kulinarna Ja 29.11.2012 18:59
super!
wiola333 29.11.2012 18:42
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat