Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowy łosoś z warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś dzwonka 2 duże
marchew 4 średnie
cebula 2 średnie
koperek 1 pęczek
śmietana 30% 200 ml
sól
olej rzepakowy 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowy łosoś z warzywami

Kroki postępowania

1
Marchew obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Koperek drobno siekamy, łyżkę odkładamy do dekoracji, a pozostały dodajemy do marchewki z cebulą.
Krok 1 - Ekspresowy łosoś z warzywami foto
2
Wlewamy olej, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, wstawiamy w żaroodpornym naczyniu do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 8 minut.
Krok 2 - Ekspresowy łosoś z warzywami foto
3
Łososia dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Wyciągamy połowę warzyw i na poostałe kładziemy dzwonka ryby. W przestrzenie układamy resztę warzyw. Zalewamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - Ekspresowy łosoś z warzywami foto
4
Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Podajemy z ziemniaczanym puree.
Krok 4 - Ekspresowy łosoś z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 16.08.2012 23:10
mniam...
BeataJ 16.08.2012 21:59
ciekawy przepis
Agnieszka_B 16.08.2012 20:55
Wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak