Ekspresowy łosoś z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś dzwonka

    2 duże
  • marchew

    4 średnie
  • cebula

    2 średnie
  • koperek

    1 pęczek
  • śmietana 30%

    200 ml
  • sól

  • olej rzepakowy

    3 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ekspresowy łosoś z warzywami foto
Marchew obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Koperek drobno siekamy, łyżkę odkładamy do dekoracji, a pozostały dodajemy do marchewki z cebulą.
Krok 2 - Ekspresowy łosoś z warzywami foto
Wlewamy olej, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, wstawiamy w żaroodpornym naczyniu do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 8 minut.
Krok 3 - Ekspresowy łosoś z warzywami foto
Łososia dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Wyciągamy połowę warzyw i na poostałe kładziemy dzwonka ryby. W przestrzenie układamy resztę warzyw. Zalewamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - Ekspresowy łosoś z warzywami foto
Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Podajemy z ziemniaczanym puree.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stokrotka 16.08.2012 23:10
mniam...
BeataJ 16.08.2012 21:59
ciekawy przepis
Agnieszka_B 16.08.2012 20:55
Wygląda bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat