Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowe placuszki z musli (bez mąki)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

8 sztuk

musli 50 gram
woda 100 ml
miód 1 łyżka
jajko 1 sztuka

Dodatkowo

olej kokosowy

Porada

Placuszki smakują rewelacyjnie, ale pamiętajcie, że ich ostateczny smak zależy od użytej mieszanki musli.Idealnie się smażą, są mięciutkie i cudownie pachną!

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowe placuszki z musli (bez mąki)

Musli zalać gorącą wodą, wymieszać i odczekać 3 minuty aż napęcznieje.
Następnie należy wbić jajko i całość ponownie dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
(Na zimno również świetnie smakują.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2017 23:13
Super placki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak