Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

EKSPRESOWE FRANCUSKIE ROGALICZKI Z POWIDŁAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie rulon
mleko 2 łyżki
powidła śliwkowe z rumem sloiczek

Przepis i sposób przygotowania na: EKSPRESOWE FRANCUSKIE ROGALICZKI Z POWIDŁAMI

· Wyciąć radełkiem trójkąty z ciasta francuskiego.
· Każdy trójkąt posmarować powidłami śliwkowymi.
· Zwinąć w rulonik od szerszej strony, uformować rogaliki.
· Każdy rogalik posmarować po wierzchu mlekiem.
· Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 10 – 12 minut.
· SMACZNEGO !!!

P.S. Rogaliczki dla naprawdę niespodziewanych gości !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 12.02.2014 13:57
pyszne na II sniadanie
karolina1869 31.01.2014 14:08
muszą być smaczne
ana1 30.08.2013 22:09
wspaniałe rogaliki
Róża1 12.06.2013 19:55
przepadam za francuskimi rogalikami:-)
Klausia 18.05.2013 17:42
fajne rogaliki :) no i te powidła mmm... :)
adelajda 13.05.2013 21:20
szybkie do zrobienia
Rafał3 12.05.2013 20:21
wyśmienite jedzonko
Boska_Agatka 12.05.2013 20:19
pyszności palce lizać
Sroczka 12.05.2013 20:12
Z pewnością by mi smakowały.
Bogusiaz 12.05.2013 20:09
takie rogaliki zawsze mi smakują
gosia1988 12.05.2013 20:03
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak