Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowe babeczki budyniowo- jagodowe :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt.
budyń waniliowy 1 szt.
ekstrakt waniliowy 1 łyżka
jagody 1 szkl.
kolorowa posypka
jajko 1 szt.
cukier kryształ
mleko 450 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowe babeczki budyniowo- jagodowe :)

Najpierw gotujemy budyń tzn. do 100 ml mleka wsypujemy budyń i dodajemy łyżkę ekstraktu, a resztę mleka zagotowujemy i wlewamy resztę i mieszamy. Foremki wykładamy ciastem francuskim i wycinamy okrągłe dekielki z ciasta francuskiego na wierzch. Do uformowanych babeczek dajemy po łyżeczce budyniu i po kilka jagód i przykrywamy wszystko ciastem. Na wierzchu smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy cukrem i posypką kolorową :) Pieczemy w temp. 180 stopni przez 15 min. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 31.07.2013 21:37
mniam mniam
KasiaK90 21.07.2013 08:33
pyszne babeczki!
Pietruszka 20.07.2013 21:48
fajne, fajne
AnielskaSlodycz 20.07.2013 20:51
ale pyszności :)
WiktoriaGotuje 20.07.2013 19:57
uwielbiam takie babeczki
idealme 20.07.2013 18:01
pyszne babeczki :))
Mira85 20.07.2013 17:45
fajny pomysł
angelika14 20.07.2013 17:42
szybkie i apetycznie wyglądające
Marta11 20.07.2013 17:08
no faktycznie bardz szybkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak