Ekspresowa surówka do grilla

Ekspresowa surówka do grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    1 szt
  • kukurydza

    1 puszka
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • siekany koperek

    3 łyżki
  • cukinia

    1 szt
  • NASIONA SLONECZNIKA

    1 (łuskane)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ekspresowa surówka do grilla

Sałatę oczyszczamy, opłukujemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Cukinię opłukujemy, osuszamy i kroimy w półplasterki. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do pozostałych składników. Jogurt mieszamy z majonezem, sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku solą. Do warzyw dodajemy nasiona słonecznika i polewamy wszystko przygotowanym sosem. Mieszamy. Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

olkaaa 28.08.2012 10:56
bardzo fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat