Ekspresowa pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    1 opakowanie
  • ryż

    1 szklanka
  • pietruszka zielona

  • parmezan starty

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewke i pomidor (pomoze nam troche oszukac pochodzenie zupy), myjemy, obieramy i wrzucamy na wrzatek, gotujemy do miekosci, dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy ok. 10 minut, wsypujemy ryz i gotujemy go w zupie, dolewamy wody (wypitej przez ryz). Doprawiamy kucharkiem, sola i pieprzem. Podajemy z lyzka smietany, pietruszka i parmezanem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 27.02.2014 07:40
super pomidorówka
Bernadeta1 28.11.2013 00:13
szybka i smaczna zupka
cooleczka 17.11.2013 22:40
szybka i smaczna
IwonaDD 06.11.2013 09:15
rzeczywiście express!
msmariusz 23.10.2013 23:53
szybko, coś dla mnie
Lis 23.10.2013 22:58
szybka zupka:)
edi 23.10.2013 22:31
ekspresowa i smaczna;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat