Ekspresowa pizza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chlet tostowy lub graham

    9 kromek
  • papryka konserwowa

    3 paty
  • mięso mielone

    250 gram
  • pieczarki

    30 dag
  • ser żółty

    150 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • kethup

    do podania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dokładamy do niej mięso i razem smażymy. Oddzielnie smażymy pieczarki. Łączymy mięso i pieczarki. Doprawiamy do smaku.
Na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym układamy pojedynczą warstwę pieczywa. Nakładamy na nie warstwę pieczarkowo-mięsną. Paprykę kroimy w paseczki i układamy na wierzchu. Całość posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy razem około 15 minut w 180°C.

Podajemy na ciepło z dodatkiem ketchupu.
To szybka przekąska z ulubionymi składnikami. Do pizzy można użyć dowolne nadzienie (szynkę, pomidory, kurczaka, kukurydzę, ogórka kiszonego itp.).
To oszukana pizza, którą możemy przygotować w szybki sposób, omijając proces wyrabiania ciasta:).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.01.2014 21:38
Na pewno jest pyszna.
Seba 08.12.2013 08:52
bardzo smaczna
Łucja 28.10.2013 09:29
zjadłabym :)
sanielcia 27.10.2013 21:04
szybkie, proste i pyszne
cris04 27.10.2013 20:47
bardzo jajny spsób na pyszne danie......
ao_12 27.10.2013 20:30
lubię takie szybkie dania
Anna133 27.10.2013 18:49
fajne szybkie idealne na kolację
marcia7 27.10.2013 18:46
dobry pomysł
Aleksandra/Olcia 27.10.2013 18:30
szybko i smakowicie
Megg 27.10.2013 17:39
wygląda bardzo smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat