Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Forma o wymiarach 16 x 27 cm
-
herbatniki
ok 24 sztuki -
polewa toffi
Krem
-
budyń waniliowy
2 sztuki -
cukier
1/2 szklanki -
mleko
750 ml -
masło
200 gram
Przepis i sposób przygotowania Ekspresowa kremówka na herbatnikach z sosem toffi
Kroki postępowania

Pozostałe mleko zagotować i połączyć z rozmieszanymi budyniami.
Mieszać do zgęstnienia i zagotowania się całości.
Budyń zdjąć z ognia i pozostawić do ostudzenia.
(W trakcie stygnięcia - co jakiś czas przemieszać.)


Krem wyrównać i przykryć pozostałymi ciastkami.


Sama masa nie jest zbyt przesłodzona, więc idealnie skomponowała się z polewą.
Komentarze (35)
Załaduj więcej komentarzy (25)