Ekspresowa fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona z puszki

    40 dag
  • fasola biała z puszki

    40 dag
  • cebula

    1 szt
  • kiełbasa podwawelska

    1/2 kg
  • liść laurowy

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
  • pomidory krojone z puszki

    1 szkl
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ekspresowa fasolka po bretońsku foto
Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę i kiełbasę.
Krok 2 - Ekspresowa fasolka po bretońsku foto
Dodać obrane ze skórki pomidory z puszki.
Krok 3 - Ekspresowa fasolka po bretońsku foto
Mieszając rozdrobnić, cały czas mieszając.
Krok 4 - Ekspresowa fasolka po bretońsku foto
Fasolę białą i czerwoną osączyć, przepłukać pod bieżącą wodą i wsypać do garnka z pomidorami.
Krok 5 - Ekspresowa fasolka po bretońsku foto
Następnie dodać koncentrat pomidorowy podlać odrobiną wody, zagotować, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem..

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat