Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowa fasolka po bretońsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 40 dag
fasola biała z puszki 40 dag
cebula 1 szt
kiełbasa podwawelska 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
olej 2 łyżki
pomidory krojone z puszki 1 szkl
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę i kiełbasę.
Krok 1 - Ekspresowa fasolka po bretońsku foto
2
Dodać obrane ze skórki pomidory z puszki.
Krok 2 - Ekspresowa fasolka po bretońsku foto
3
Mieszając rozdrobnić, cały czas mieszając.
Krok 3 - Ekspresowa fasolka po bretońsku foto
4
Fasolę białą i czerwoną osączyć, przepłukać pod bieżącą wodą i wsypać do garnka z pomidorami.
Krok 4 - Ekspresowa fasolka po bretońsku foto
5
Następnie dodać koncentrat pomidorowy podlać odrobiną wody, zagotować, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem..
Krok 5 - Ekspresowa fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak