Ekonomiczna baza do zupy pieczarkowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    250 g
  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki, po umyciu i rozdrobieniu wrzucam do bulionu powstalego z kostki drobiowej rozpuszczonej w ok 250 ml wody. Do smaku można lekko osolić. Gotujemy ok kilku minut. Pieczarki używam zazwyczaj jako dodatek do obiadu, a wywar pozostaje jako baza do zupy pieczarkowej. Wywar można zamrozić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (103)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 26.02.2014 12:13
bardzo ciekawa propozycja
IwonaKa 24.01.2014 14:24
chętnie skorzystam z przepisu
Wacław 07.11.2013 17:01
szybko i smacznie
Bernadeta1 28.10.2013 09:30
fajny pomysł
fotoviderek 18.08.2013 08:53
Baza super :)
pajbek 07.08.2013 11:09
Pomysł warty wypróbowania :-)
EmciaPichci 27.05.2013 10:17
dobry pomysł!
Granita 07.04.2013 08:56
ciekawy pomysł
Pietruszka 28.03.2013 21:30
no ciekawe, nigdy tak nie robiłam
aisza1 21.03.2013 06:14
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat