Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mielone wieprzowe
45 dkg -
oliwa
3 łyżka -
Kminek mielony Prymat
2 szczypty -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
2 szczypty -
Bułka tarta klasyczna Prymat
5 łyżek -
czosnek
3 ząbki -
jajko
2 sztuki -
fasola biała
20 dkg -
fasola czerwona
1 puszka -
cebula
1 sztuka -
przecier pomidorowy
10 dkg -
majeranek
1 łyżeczka -
tymianek
2 szczypty -
chili Prymat
1 szczypta -
sok z cytryny
4 łyżki -
oliwa
4 łyżki -
czosnek rozgnieciony
3 ząbki -
papryka czerwona
1 sztuka -
papryka żółta
1 sztuka -
sól
-
pieprz
-
natka pietruszki
2 pokrojona
Przepis i sposób przygotowania Eintop z fasoli
2. Na reszcie smażymy cebulę i czosnek, dodajemy pokrojone papryki, obsmażamy.
3. Fasole białą gotujemy .
4. Fasole czerwoną odcedzić z wody. Białą zostawiamy z wodą w której się gotowała.
5. Papryki myjemy , czyścimy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę .
6. Do garnka z fasolą białą dodajemy czerwoną fasolę , pokrojone papryki. Dodajemy przecier, doprawiamy.
Podlewamy odrobiną wody , dusimy około 15 minut. Dodajemy pulpety i gotujemy jeszcze 10 minut.
4. Doprawiamy sokiem z cytryny i dodajemy zieloną pietruszkę . Podajemy z pieczywem.
Komentarze (22)
Załaduj więcej komentarzy (12)