Eintop z fasoli

Eintop z fasoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone wieprzowe

    45 dkg
  • oliwa

    3 łyżka
  • kminek mielony

    2 szczypty
  • gałka muszkatołowa mielona

    2 szczypty
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • czosnek

    3 ząbki
  • jajka

    2 sztuki
  • fasola biała

    20 dkg
  • fasola czerwona

    1 puszka
  • cebula

    1 sztuka
  • przecier pomidorowy

    10 dkg
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • tymianek

    2 szczypty
  • chili Prymat

    1 szczypta
  • sok z cytryny

    4 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
  • czosnek rozgnieciony

    3 ząbki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

    2 pokrojona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso mieszamy z przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Dodajemy bułkę tartą i jajka. Odstawiamy na 20 minut, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obsmażamy na 3 łyżkach oliwy.



2. Na reszcie smażymy cebulę i czosnek, dodajemy pokrojone papryki, obsmażamy.

3. Fasole białą gotujemy .
4. Fasole czerwoną odcedzić z wody. Białą zostawiamy z wodą w której się gotowała.
5. Papryki myjemy , czyścimy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę .
6. Do garnka z fasolą białą dodajemy czerwoną fasolę , pokrojone papryki. Dodajemy przecier, doprawiamy.
Podlewamy odrobiną wody , dusimy około 15 minut. Dodajemy pulpety i gotujemy jeszcze 10 minut.
4. Doprawiamy sokiem z cytryny i dodajemy zieloną pietruszkę . Podajemy z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

24.02.2014 11:31
pyszny obiadek

Dorota59

18.01.2014 13:11
pożywne jedzonko

RenataZ-et

31.12.2013 21:05
rewelacyjne jest to danie

Pietruszka

22.09.2013 14:15
wygląda przepysznie

Motorek

05.08.2013 21:36
Ciekawe danie

romanrafal

18.06.2013 17:31
bardzo fajny przepis

ONY_za_kare

14.06.2013 16:31
musi być pycha

Katarzyna59

08.06.2013 20:24
bardzo smaczne, pyszności

IwonaKa

03.06.2013 10:21
pycha,lubię takie eintopy

Ania67

10.04.2013 18:04
Na pewno wypróbuję- skusiło mnie to danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat