Eintop z fasoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone wieprzowe

    45 dkg
  • oliwa

    3 łyżka
  • Kminek mielony Prymat

    2 szczypty
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    2 szczypty
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek
  • czosnek

    3 ząbki
  • jajko

    2 sztuki
  • fasola biała

    20 dkg
  • fasola czerwona

    1 puszka
  • cebula

    1 sztuka
  • przecier pomidorowy

    10 dkg
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • tymianek

    2 szczypty
  • chili Prymat

    1 szczypta
  • sok z cytryny

    4 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
  • czosnek rozgnieciony

    3 ząbki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

    2 pokrojona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso mieszamy z przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Dodajemy bułkę tartą i jajka. Odstawiamy na 20 minut, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obsmażamy na 3 łyżkach oliwy.



2. Na reszcie smażymy cebulę i czosnek, dodajemy pokrojone papryki, obsmażamy.

3. Fasole białą gotujemy .
4. Fasole czerwoną odcedzić z wody. Białą zostawiamy z wodą w której się gotowała.
5. Papryki myjemy , czyścimy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę .
6. Do garnka z fasolą białą dodajemy czerwoną fasolę , pokrojone papryki. Dodajemy przecier, doprawiamy.
Podlewamy odrobiną wody , dusimy około 15 minut. Dodajemy pulpety i gotujemy jeszcze 10 minut.
4. Doprawiamy sokiem z cytryny i dodajemy zieloną pietruszkę . Podajemy z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 24.02.2014 11:31
pyszny obiadek
Dorota59 18.01.2014 13:11
pożywne jedzonko
RenataZ-et 31.12.2013 21:05
rewelacyjne jest to danie
Pietruszka 22.09.2013 14:15
wygląda przepysznie
Motorek 05.08.2013 21:36
Ciekawe danie
romanrafal 18.06.2013 17:31
bardzo fajny przepis
ONY_za_kare 14.06.2013 16:31
musi być pycha
Katarzyna59 08.06.2013 20:24
bardzo smaczne, pyszności
IwonaKa 03.06.2013 10:21
pycha,lubię takie eintopy
Ania67 10.04.2013 18:04
Na pewno wypróbuję- skusiło mnie to danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat