Egzotyczne udka z figami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    4
  • pory-biała część

    2
  • świeże figi

    5
  • oliwa

  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka podzielić na pół, wyjąć kości. Wrzucić na osolony wrzątek, gotować 20 minut. Wyjąć, osączyć, zdjąć skórę. Pory opłukać, pokroić na kawałki 10 cm. Figi pokroić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso na rumiano, zdjąć, popieprzyć. Dodać masło, wrzucić pory, poddusić. Włożyć udka, podgrzać, dodać figi, posypać zieleniną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat