Egzotyczne udka z figami

Egzotyczne udka z figami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    4
  • pory-biała część

    2
  • świeże figi

    5
  • oliwa

  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Egzotyczne udka z figami

Udka podzielić na pół, wyjąć kości. Wrzucić na osolony wrzątek, gotować 20 minut. Wyjąć, osączyć, zdjąć skórę. Pory opłukać, pokroić na kawałki 10 cm. Figi pokroić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso na rumiano, zdjąć, popieprzyć. Dodać masło, wrzucić pory, poddusić. Włożyć udka, podgrzać, dodać figi, posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat