egzotyczna pierś z indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 kg
  • Bazylia suszona Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

  • suszone pomidory

  • suszone papryczki

  • sól

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • sok pomarańczowy

    0,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś umyć i osuszyć. Posypać solą,pieprzem,bazylią,czosnkiem granulowanym na końcu obłożyć pomidorkami suszonymi i papryczkami. Włożyć do foliowego rękawa i zalać po bokach sokiem pomarańczowym,tak aby nasze przyprawy nie spłynęły z wierzchu. na brytwannę nalać wody zamiast tłuszczu) i włożyć delikatnie naszą pierś tak aby sok się nie wylał. piec około półtorej godziny w rozgrzanym 200 stopniowym piekarniku. podawać na zimno lub ciepło zalewając mięsko naszym sokiem. Danie łatwe w przygotowaniu,dietetyczne i przede wszystkim bardzo smaczne. :))))

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat