Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 50 g
boczek wędzony 6 plastrów
masło 1 łyżka
schab 30 (z dzika)

Przepis i sposób przygotowania na: Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczkiem

Kroki postępowania

1
Schab dzika kroimy w plastry grubości około 1 cm.
Krok 1 - Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczkiem foto
2
Cienko rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą z jednej strony.
Krok 2 - Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczkiem foto
3
Boczek kroimy w bardzo cieniutki plasterki. Następnie kroimy w paski, a potem w kostkę. Prażymy na rumiano na patelni.
Krok 3 - Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczkiem foto
4
Kaszę gryczaną gotujemy do miękkości (ok. 17 minut) w lekko osolonej wodzie. Do uprażonego boczku wsypuję kaszę gryczaną i dodaję masło.
Krok 4 - Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczkiem foto
5
Chwilę smażę.
Krok 5 - Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczkiem foto
6
Tak przygotowany farsz nakładam na plastry schabu i zwijam.
Krok 6 - Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczkiem foto
7
Zawijam w folię aluminiową.
Krok 7 - Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczkiem foto
8
i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Krok 8 - Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczkiem foto
9
Zapiekam 12 minut.
Krok 9 - Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczkiem foto
10
Roladki podałem z resztką farszu. Smacznego.
Krok 10 - Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 23.01.2013 19:24
bardzo apetyczne
Magda24 22.01.2013 12:04
bardzo ciekawe i apetyczne te roladki - ale wypróbuję ten przepis ze schabem wieprzowym - dobre :)
IZABELA29 22.01.2013 09:11
kiedyś może mi się uda spróbować takiego mięsa...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak