Dzika marynata z cząbrem i kolendrą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cząber

    1 łyżeczka
  • Kolendra cała Prymat

    12-15 ziaren
  • ziele angielskie

    3 ziarna
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • miód

    1 łyżka
  • Owoc jałowca cały Prymat

    kilka szt.
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jałowiec z kolendrą rozgniatamy w moździerzu, dodajemy oliwę, ocet balsamiczny, miód, chilli, ziele angielskie i rozdrobnione liście laurowe, dokładnie mieszamy. Mięso marynujemy w marynacie minimum 8 godzin (najlepiej 24 godziny lub nawet nieco dłużej).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 21.01.2012 23:28
Tylko taką marynatę robić.
pacpaw 04.11.2011 20:38
smaki natury

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat