Dżem z owoców leśnych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jerzyny

    2 szklanki
  • jagody

    2 szklanki
  • poziomki

    2 szklanki
  • maliny świeże

    2 szklanki
  • cukier

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce należy umyć na sitku pod bieżącą wodą, następnie odsączyć i
przełożyć do garnka. W garnku należy zasypać je cukrem, gotować na małym
ogniu przez około pół godziny, do jakiś czas mieszając. Gorące owoce
należy przekładać do wyparzonych słoików i pasteryzować przez 15 minut.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat