Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Dżem z owoców leśnych

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

jerzyny
2 szklanki
jagody
2 szklanki
poziomki
2 szklanki
maliny świeże
2 szklanki
cukier
0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z owoców leśnych

Owoce należy umyć na sitku pod bieżącą wodą, następnie odsączyć i
przełożyć do garnka. W garnku należy zasypać je cukrem, gotować na małym
ogniu przez około pół godziny, do jakiś czas mieszając. Gorące owoce
należy przekładać do wyparzonych słoików i pasteryzować przez 15 minut.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak