Dżem z dyni i jabłek

Dżem z dyni i jabłek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miąższ z dyni

    2-4 kg
  • jabłka

    1 1/2 kg
  • brzoskwinie

    5 szt
  • rodzynki

    200 g
  • woda

    1 szkl
  • sok z cytryny

    1 szt
  • cukier

    250 g
  • galaretka cytrynowa

    3 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię obieramy, kroimy w kostkę, myjemy zalewamy szklanką gorącej wody i gotujemy pod przykryciem co jakiś czas mieszając gotujemy do momentu rozgotowania się dyni.
Jabłka i brzoskwinie obieramy kroimy w kostkę.
Jabłka dusimy w garnku razem z sokiem z cytryny gdy jabłka zmiękną wsypujemy do nich pokrojone brzoskwinie.
Rodzynki zalewamy wrzątkiem.
Jabłka z brzoskwiniami wlewamy do dyni wsypujemy rodzynki dajemy cukier i galaretki mieszamy i przekładamy do słoików i pasteryzujemy 10 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anetaM18

19.10.2017 19:26
polecam ten dżem na jabłecznik.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat