Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z dyni i jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miąższ z dyni 2-4 kg
jabłka 1 1/2 kg
brzoskwinie 5 szt
rodzynki 200 g
woda 1 szkl
sok z cytryny 1 szt
cukier 250 g
galaretka cytrynowa 3 op

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z dyni i jabłek

Dynię obieramy, kroimy w kostkę, myjemy zalewamy szklanką gorącej wody i gotujemy pod przykryciem co jakiś czas mieszając gotujemy do momentu rozgotowania się dyni.
Jabłka i brzoskwinie obieramy kroimy w kostkę.
Jabłka dusimy w garnku razem z sokiem z cytryny gdy jabłka zmiękną wsypujemy do nich pokrojone brzoskwinie.
Rodzynki zalewamy wrzątkiem.
Jabłka z brzoskwiniami wlewamy do dyni wsypujemy rodzynki dajemy cukier i galaretki mieszamy i przekładamy do słoików i pasteryzujemy 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anetaM18 19.10.2017 19:26
polecam ten dżem na jabłecznik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak