Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czerwonej porzeczki

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczka czerwona 1,5 kg
cukier 1 kg
żelfiks 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czerwonej porzeczki

Porzeczki dokładnie myjemy i usuwamy z gron.Włożyc połowę owocu do garnka rozgnieść widelcem na miazgę ,doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając aby nie przywarły do dna garnka,dodac cukier i mieszać aż całkowicie się rozpuści.Nastepnie wsypać pozostałe porzeczki wsypać zelfiks i gotować do chwili gdy owoce zaczna opadać na dno naczynia,wtedy wlewamy do czystych suchych słoiczków zakręcamy i wkładamy w gruby koc odwrócone do góry dnem. Zostawiamy tak do całkowitego wystygniecia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 19.07.2013 07:28
bardzo ładnie się prezentuje!
marta1221 18.07.2013 21:00
tez lubię taki dżem
paulina2157 18.07.2013 20:47
mój ulubiony dżem
Czarnula87 18.07.2013 20:38
śliczne zapakowane
miki47 18.07.2013 20:34
bardzo pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak