Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czereśni z szampanem

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
szampan 100 ml
cukier żelujący 3:1 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czereśni z szampanem

Czereśnie umyć obrać z ogonków i wypestkować. Zasypać cukrem żelującym wymieszać. Na średnim ogniu mieszając zagotować. Wlać szampana i mieszając gotować około 5 minut. Połowę dżemu zmiksować blenderem, wymieszać i mieszać do zaniku piany. Gorący dżem wlewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Po 15 minutach odwrócić, ostudzić i wynieść do chłodnej piwnicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 26.09.2014 19:07
ciekawy przepis
Grażyna13 04.08.2014 15:16
Podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak