Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czarnej porzeczki i banana

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czarne 800 g
banan 3 sztuki
cukier 1/3 szklanki
żelfix 1 opakowanie

Porada

Idealny do kanapek i naleśników :)

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czarnej porzeczki i banana

Porzeczki umyć, oczyścić, posypać środkiem żelującym, wymieszać, wrzucić do rondelka, zagotować. Następnie dodać obrane i pokrojone w kosteczkę banany oraz cukier. Lekko rozgnieść porzeczki, gotować ok 1-2 minuty.

Tak przygotowany dżem umieścić w wyparzonych słoiczkach. Pasteryzować ok 30 minut. Odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.08.2015 18:01
mm dobre połączenie
Bernadeta1 14.08.2015 19:49
takie połączenie na pewno pyszne
Kolorowa 14.08.2015 16:53
ciekawe połączenie
Katarzyna/kate1980 14.08.2015 14:05
bardzo ciekawy przepis
Renata9 14.08.2015 13:37
Super dżemik, takiego jeszcze nigdy nie jadłam :-)
patryska76 14.08.2015 13:27
ciekawy przepis ;-)
gosia561 14.08.2015 12:35
nie ma to jak domowy
Franciszek 14.08.2015 12:11
Dobry dżemik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak