Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czarnej porzeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna porzeczka 1 kg
cukier 1/2 kg
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czarnej porzeczki

Umyte i odszypułkowane porzeczki rozgotowyjemy w niewielkiej ilości wody. Gdy odparują, dodajemy cukier i gotujemy powoli na niewielkim ogniu, często mieszając. Dżem jest gotowy, gdy wylany na talerzyk nie rozpływa się. Pasteryzujemy w wyparzonych słoikach 15 minut od zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.11.2012 08:55
dzemik swojski najzdrowszy !
barbara11561 19.11.2012 16:45
bardzo lubię taki dżemik,a jeszcze swojski.....i świeżo upieczone bułeczki maślane-rarytas na śniadanko:)
barbara11561 19.11.2012 16:45
bardzo lubię taki dżemik,a jeszcze swojski.....i świeżo upieczone bułeczki maślane-rarytas na śniadanko:)
owca441 21.08.2012 21:48
doskonały na śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak