Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem wiśniowo-agrestowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
agrest 1 kg
cukier 750 g
laska wanilii 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem wiśniowo-agrestowy

Wiśnie wydrylować. Agrest obrać z ogonków. Owoce gotować na wolnym ogniu z cukrem przez około 40 minut mieszając od czasu do czasu. Dodać miąższ z laski wanilii oraz sama laskę i gotować jeszcze około 15 minut. Po zakończeniu gotowania laskę wanilii wyciągnąć. Gorący dżem wlewamy do wysterylizowanych słoików i pasteryzujemy przez 20 minut. Odstawiamy do wystygnięcia do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 09.01.2017 10:30
Nie dość, że domowy, to jeszcze smaczny, super!
Wacław 09.01.2017 10:07
bardzo smaczny
bogusia 82 08.01.2017 21:25
moje smaki, pyszny :)
olkaaa 08.01.2017 20:07
muszę spróbować
gosia1988 08.01.2017 19:55
super do świeżego pieczywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak