Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 2,5 kg
cukier 500 gr
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowy

Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na ćwiartki. Włożyć do garnka o grubym dnie, wsypać cukier. Doprowadzić do zagotowania i zmniejszyć płomień. Gotować na małym ogniu, mieszając. Gdy truskawki się rozpadają, są usmażone i dżem gęstnieje przelewać do wyparzonych słoiczków. Pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.01.2017 00:13
Domowy najlepszy.
Łukasz15 25.01.2017 23:10
Pyszny jest taki domowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak