Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kg
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowy

Truskawki umyć,wyciąć szypułki. Pokroić na ćwiartki i wrzucić do rondla. Smażyć około 2 godziny, truskawki najpierw puszczą soki,a później odparują. Dodać cukru wg uznania. Gdy konsystencja będzie już w miarę gęsta(później jeszcze zgęstnieje w słoiku) przełożyć dżem do czystych i suchych słoików i zakręcić. Słoiki pasteryzować około 5 minut od zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 01.07.2014 00:26
Super dżemik :-)
Barbara13 25.06.2014 18:08
uwielbiam domowy dżemik
cukiereczek 25.06.2014 17:31
domowy,świeży,wyjatkowy
noninka77 25.06.2014 16:34
uwielbiam dżemik truskawkowy :)
gosia561 25.06.2014 15:32
uchwycenie smaku lata na dłużej
Beatris 25.06.2014 15:21
Domowe dżemy są najsmaczniejsze... Pyszny dżemik:)
Sroczka 25.06.2014 15:13
Pyszny domowy dżem.
Konczi 25.06.2014 14:29
Pysznie wygląda Twój dżemik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak