Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 3 kg
cukier 1 kg
żelfix 3 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowy

Kroki postępowania

1
Truskawki oczyszczamy.
Krok 1 - Dżem truskawkowy foto
2
W dużym garnku delikatnie je dusimy (użyłam tłuczka do ziemniaków) - nie za mocno, tak by sporo całych owoców zostało.
Krok 2 - Dżem truskawkowy foto
3
Zagotowujemy. Dodajemy dżemix, następnie cukier. Całość mieszamy.
Krok 3 - Dżem truskawkowy foto
4
Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików. Odwracamy dnem do góry.
Krok 4 - Dżem truskawkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 21.06.2013 16:26
Musi byc smaczny i słodki
iwi 21.06.2013 14:31
dżem truskawkowy zimową porą obowiązkowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak