Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dzem truskawkowy

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 2 kg
cukier 1 kg
żel do przetworów 1,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: dzem truskawkowy

Cukiery oszypułkowujemy, płuczemy. Następnie przekręcamy przez maszynkę (ja do mięsa taką stosuję). Nasz przekręcone truskawki nastawiamy na gaz w garnku i gotujemy,mieszamy. Didajemy żel do przetworów. Pod koniec dodajemy cukier. Mieszamy. Zagotowuwyjemy. Mieszamy by powstała piana przetsała istnieć. Iprzelewamy do soików jeszcze gorący dżem i stawiamy góra do doły.

NAstępnie nastawiamy go na palnik i gotujemy dodajemy żele i dokłądnie mieszsmy bu byla jednolita konsystencja, Na koniec dodajemy nasz cukier i rozmieszujemy. Po zagotowaniu zdejmujemy z kuchennego palnika i mieszamy aby zanikła powstałą piana. Przelewamy do słoiczków gorące, dzięki czemu szczelnie zamknięmy nasz dzem i odwracamy do góy dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 14.11.2012 21:53
lubi chociazby na kanapke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak