Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem śliwkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 5 kg
cukier 2-3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem śliwkowy

Wydrążyć kości ze śliwek,zasypać cukrem na noc.(na 1 kg 50 - 60dkg cukru).
Na drugi dzień gotować 15 -20 min w naczyniu z grubym dnem aby się nie przypaliło ,mieszać.Powtórzyć to przez 3 dni.Wkładać do słoików i pasteryzować 10 -15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak