Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jagodowo- truskawkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 3 szklanki
jagody 2 szklanki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jagodowo- truskawkowy

Na początku truskawki należy lekko rozgotować w garnku i po rozgotowaniu dodać cukier i raz jeszcze zagotowujemy. Następnie należy dodać jagody. Po dodaniu jagód wszystko razem smażymy na niewielkim ogniu- od zagotowania przez 20 minut.
Gotowy i jeszcze gorący dżem wkładamy do wyparzonych i jeszcze gorących słoików. Słoiki zamykamy i pasteryzujemy przez 15 minut.
Dżem gotowy.
Słoiki najlepiej przechowywać w zimnym i ciemnym miejscu.
Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak