Dżem jabłko gruszka brzoskwinia banan

Dżem jabłko gruszka brzoskwinia banan

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4 szt.
  • gruszka

    3 szt.
  • brzoskwinie

    1 kg
  • banan

    3 szt.
  • cytryna

    2 łyżki
  • cukier

    500 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Dżem jabłko gruszka brzoskwinia banan

Owoce obrałam i pokroiłam na kawałki. Wszystko włożyłam do garnka i zasypałam cukrem. Dodałam sok z cytryny i odstawiłam na 15 minut co jakiś czas mieszając aby owoce pokryły się cukrem. Po tym czasie, smażyłam na wolnym ogniu często mieszając, cukier powinien się rozpuścić. Kolejno zwiększałam ogień i smażyłam, aż dżem stał się gęsty.
Następnie nakładałam do wyparzonych i suchych słoików.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Aida 03.10.2013 13:49
słodkości ;)
idealme 03.10.2013 13:48
pyszności! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat