Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 1/4 szklanki
Cynamon mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabkowy

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić na mniejsze kawałki. Uprażyć z cukrem(ilość cukru zależy od kwaśności jabłek i własnych upodobań). Cały czas mieszać, aby jabłka się nie przypaliły. Dżem przelać do wyparzonych słoików i mocno zakręcić. Słoiki wstawić na 15min do piekarnika nagrzanego do 200stopni. Następnie szczelnie zawinąć je w kocyk. Następnego dnia dżemy możemy przełożyć na półkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 10.08.2012 11:40
pyszny dżem, w sam raz na świeży chleb z masłem :)
Konczi 01.08.2012 13:43
Taki dżem robiła moja babcia był pyszny !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak