Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem gruszkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 3 kg
cukier 1/2 kg
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: dżem gruszkowy

gruszki obrać, pokroić w kostkę, gotować w garnku z niewielką ilością wody dodać cukier. Cytrynę wyparzyć i skórkę zetrzeć na małych oczkach, sok z cytryny wydusić i dodać do dżemu. Dżem gotować przez około 2 dni aż zgęstnieje. Następnie przełożyć do słoiczków. Słoiczki gotować przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak