Dżem figowy z limonką

Dżem figowy z limonką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • figi

    15 sztuk
  • cukier

    30 dkg
  • sok z limetki

    2 sztuki
  • aromat waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umieścić pokrojone figi w garnku o grubym dnie, zasypać cukrem. Zagotować , zmniejszyć ogień pod garnkiem.
Dodać aromat, sok z limonki. Gotować na małym płomieniu, cały czas mieszając . Gorąc dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić .
Pasteryzować 10 minut. SMACZNEGO!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat