dżem do ciasta kruchego czy naleśników

mic

dżem do ciasta kruchego czy naleśników

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas w puszce

    2 puszki
  • jabłka

    2 kg
  • rabarbar

    70 dag
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - dżem do ciasta kruchego czy naleśników foto
ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w niedużą kostkę.
Krok 2 - dżem do ciasta kruchego czy naleśników foto
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Podobnie robimy z rabarbarem.
Krok 3 - dżem do ciasta kruchego czy naleśników foto
Rabarbar wkładamy do garnka, podlewamy około 1/2 szklanki wody i przesmażamy go.
Krok 4 - dżem do ciasta kruchego czy naleśników foto
Dodajemy pokrojonego ananasa i mieszamy.
Krok 5 - dżem do ciasta kruchego czy naleśników foto
Dodajemy jabłka pokrojone.
Krok 6 - dżem do ciasta kruchego czy naleśników foto
wszystko ze sobą mieszamy. Zostawiamy na ogniu co jakiś czas mieszając aż jabłka się połączą z rabarbarem.
Krok 7 - dżem do ciasta kruchego czy naleśników foto
Dodajemy do smaku cukier. Ilość zależna od tego jak słodki chcemy mieć nasz dżem. rabarbar jest kwaśny także cukier zazwyczaj jest potrzebny.

Nadzienie idealne do naleśników czy ciasta kruchego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat