Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem brzoskwiniowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 3 kg
cukier 1 kg
żelfix 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem brzoskwiniowy

Brzoskwinie dokładnie myjemy, obieramy, przekrawamy na pół, usuwamy skórkę i pestki. Brzoskwinie przekładamy do rondla, delikatnie dusimy by puściły odrobinę soku i dusimy pod przykryciem do całkowitego rozpadnięcia się owoców. Dodajemy dżemfix oraz cukier, dokładnie mieszamy, zagotowujemy. Dżem miksujemy. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików. Odwracamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy. Dżem podajemy do słodkich bułeczek, do deserów, jako nadzienie do drożdżówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak