Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem brzoskwiniowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 1,5 kilo
żelfix 1,5 opakowania
cukier kryształ 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem brzoskwiniowy

Brzoskwinie umyć, obrać, przekroić na połówki i wyjąć pestki. Wszystkie owoce pokroić na malutkie kawałeczki i wrzucić do garnka z grubym dnem. Zagotować i dosypać Żelfix i ponownie zagotować.

Wsypać cukier kryształ i gotowac, aż owoce się rozgotuja, ale pozostaną małe kawałeczki. Gorący dżem nakładac do przygotowanych wcześniej słoiczków i od razu pozakręcać, postawić do góry dnem i zostawić tak, aż ostygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 18.08.2012 17:00
Na moim drzewku niestety w tym roku nie było ani jednej brzoskwinki, więc nie robiłam dżemu:( Ale Ci go zazdroszczę:):):)
niedozywiona 18.08.2012 16:35
uwieelbiam dżem brzoskwiniowy. ile bym dała za sloiczek takiego własnej roboty ;x

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak