Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem bananowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 1 ½ kg/obranych
żelfix 1 ½ opakowania/2:1
woda 1/3 szklanki
miód prawdziwy 4 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka/płaska
sok z cytryny z 1 cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem bananowy

Wykonanie:
Banany obrać, pokroić, włożyć do rondelka, wlać wodę, wycisnąć sok z cytryny, wymieszać i zagotować. Wsypać żelfix, dodać miód, cynamon i smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości stale mieszając. Następnie przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i pasteryzować przez 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 04.08.2017 09:48
coś co mój syn bardzo lubi!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak