Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem aroniowo- jabłkowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 5 kg
jabłka 2 kg
cukier do smaku
żelfix 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem aroniowo- jabłkowy

Aronie zamrozić a po odmrożeniu opłukać i włożyć do garnka. Podlać niewielką ilością wody i zagotować. Dodać obrane i pokrojone co najmniej w ósemki jabłka. Gotować do momentu rozgotowania się jabłek. Można raz na jakiś czas rozdrobnić tłuczkiem do ziemniaków. Doprawić do smaku cukrem w zależności od upodobań słodkości. Na koniec dodać żelfix, zagotować. Gorące nakładać do słoików i pozostawić pod kocem odwrócone do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.10.2015 19:31
smaczny dżemik
joannaa24 18.10.2015 12:49
Sama pychota :)
Wafelek2601 18.10.2015 09:04
Musi być pyszny
Renataj 17.10.2015 23:28
Pysznie smakuje - robię taki sam:)
mirosława4 17.10.2015 22:17
robiłam w ubiegłym roku był smaczny
patryska76 17.10.2015 21:17
smaczny dżemik :)
bertpvd 17.10.2015 20:17
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak