Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowy torcik Majki
Kroki postępowania
Biszkopt: białka ubić na pianę, dodawać stopniowo cukier puder, cały czas ubijając aż powstanie lśniąca sztywna piana. Następnie dodawać po jednym żółtku, po każdym dokładnie miksując. Dodawać po łyżeczce puree z dyni, za każdym razem dokładnie miksując.
Masa 1: śmietanę zmiksować na sztywno, dodawać po łyżeczce masy krówkowej.
Pierwszy blat ułożyć na talerzu, posmarować połową masy, następnie drugi blat, połowa masy i ostatni blat. Wyrównać, docisnąć.
Masa 2: śmietanę zmiksować na sztywno, dodać mascarpone i cukier puder. Zmiksować ponownie. Masę nałożyć na wierzch i boki tortu, rozsmarować równo i
Wstawić do lodówki na kilka godzin.