Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe racuchy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 300 g
parówki 3
mąka pszenna 3 łyżki
jajko 1
ketchup pikantny 1/4 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
masło 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe racuchy

Dynię ścieramy na tarce. Parówki kroimy bardzo drobno. Masło ucieramy z żółtkiem, ubijamy pianę z białka. Utarte masło łączymy z dynią i parówkami, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec lekko wyrobić z ubitym białkiem. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone racuszki kłaść na ręczniki jednorazowe, by usunąć nadmiar tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola91 23.10.2014 13:35
Nie robiłam jeszcze takich, ale kusząco wyglądają :)
Futka 23.10.2014 11:55
Pyszne racuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak