Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe purée z mikrofali

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 0,5 kg
mikrofala 1 szt
sito 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe purée z mikrofali

Jeśli będziemy używać mrożonej dyni to najpierw ją rozmrażamy w mikrofali korzystając z funkcji rozmrażania. Dynię nie mrożoną ścieramy w malakserze na dużych oczkach. Następnie dynię przekładamy do naczynia żaroodpornego i włączamy mikrofalę na 12 min. gdyby dynia była jeszcze twardawa to dodajemy jeszcze parę minutek. Miękką dynię przekładamy na chwilę do sitka, aby odciekła woda a następnie przekładamy do blendera i miksujemy ją na papkę. Gdyby była zbyt wodnista odkładamy puree do sita i odczekujemy aż nadmiar wody odcieknie. Ja już nie miałam potrzeby aby odcedzać drugi raz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 29.01.2013 08:56
pysznie i delikatnie w smaku
EmciaPichci 06.12.2012 18:02
prosto i smacznie :)
EWI 06.11.2012 09:24
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak